Απολυμάνσεις - Aπεντομώσεις - Mυοκτονίες σε Πειραιά, Νίκαια και Κορυδαλλό

Η εταιρείας μας , ανταποκρίνεται στις ανάγκες και απαιτήσεις της εποχής, διαθέτει έμπειρα στελέχη, άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό και πάντα με την βοήθεια μετόχου της εταιρείας πτυχιούχου γεωπόνου Ευπραξία Παναγοπούλου  εφαρμόζει ολοκληρωμένα προγράμματα Απολυμάνσεων, Απεντομώσεων και Μυοκτονιών. Αναλαμβάνει απολυμάνσεις, απεντομώσεις και μυοκτονίες σε Πειραιά, Νίκαια και Κορυδαλλό, κάθε είδους, σε επαγγελματικούς και ιδιωτικούς χώρους . Η πολύχρονη εμπειρία της εταιρείας μας σε συνδυασμό με τη χρήση συγχρόνων μεθόδων και φαρμάκων, εξασφαλίζουν τη ριζική καταπολέμηση των παρασίτων με το πλέον ασφαλή τρόπο για τη δημόσια υγεία, αλλά και σύμφωνα με τις κρατικές προδιαγραφές νομιμότητας του υπουργείου γεωργίας. Βασικές Υπηρεσίες καταπολέμησης ανεπιθύμητων επισκεπτών, όπως μυρμήγκια, κατσαρίδες, σκόροι, ψύλλους, κουνούπια, μύγες, ποντίκια κ.α. Ενδεικτικές εφαρμογές απεντομώσεων- απολυμάνσεων – μυοκτονίας, όπως ψεκασμός χαμηλής πίεσης, gel για κατσαρίδες – μυρμήγκια, απωθητικά ερπετών, καπνισμός εσωτερικών χώρων κ.α.

Aπεντομώσεις οικολογικές

H καταπολέμηση των εντόμων εφαρμόζεται με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έλεγχου των παρασίτων, το IPM (integrated-pest-management). Αρχικά απαιτείται η επιθεώρηση του χώρου, ο εντοπισμός των εστιών και η ταυτοποίηση των εντόμων. Τα έντομα είναι φορείς μεταδοτικών ασθενειών που το τσίμπημα τους ή η παρουσία τους αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Επιλέγουμε την μέθοδο καταπολέμησης ανάλογα με το είδος του εντόμου και την προσβολή η οποία έχει προκληθεί στο χώρο. Οι τρόποι καταπολέμησης είναι ο υπολειμματικός  ψεκασμός, ο νεφελοψεκασμός  (fogging) και η χρήση τροφοελκυστικού δολώματος gel. Προστατεύουμε το χώρο χρησιμοποιώντας ελκυστικές φερομονικές παγίδες σύλληψης για έρποντα και ιπτάμενα έντομα.  

Mυοκτονίες

Kύριος σκοπός της μυοκτονίας είναι η καταπολέμηση κάθε είδους τρωκτικού που τυχόν θα εισβάλει σε ένα χώρο και η λήψη προληπτικών μέτρων για την παρεμπόδιση πιθανής επαναμόλυνσης. Τα βήματα σχεδιασμού και υλοποίησης  των προγραμμάτων μυοκτονίας που εφαρμόζουμε είναι η επιθεώρηση των χώρων και ο εντοπισμός των κρίσιμων σημείων ελέγχου, η δημιουργία προστατευτικού δικτύου δολωματικών σταθμών και παγίδων σύλληψης , η διεξαγωγή τακτικών επισκέψεων ελέγχου και καταγραφής των ευρημάτων μέσω εξελιγμένων μηχανογραφημένων συστημάτων, η στατιστική επεξεργασία αυτών και τέλος η ενημέρωση και λήψη των απαραίτητων διορθωτικών ενεργειών για την οριστική λύση του προβλήματος.

Για την εφαρμογή χρησιμοποιούνται:

 •  Δολωματικοί σταθμοί, για την αντιμετώπιση τρωκτικών σε εξωτερικούς χώρους τοποθετούνται μυοκτόνα σκευάσματα σε δολωματικούς σταθμούς. Το άρτια εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό της Αετός Service επιλέγει τα σημεία τοποθέτησης και τον αριθμό των δολωματικών σταθμών με την έκταση του προβλήματος.
 • Παγίδες σύλληψης, σε περίπτωση που το πρόβλημα εντοπίζεται στο εσωτερικό κτιρίων και οικιών η Αετός Service εφαρμόζει τη μέθοδο των μηχανικών παγίδων πολλαπλών  συλλήψεων. Πρόκειται για παγίδες με κολλητική επιφάνεια που τοποθετούνται στα σημεία διέλευσης των τρωκτικών. Ενδέχεται να πρέπει να συνδυαστούν με δολωματικούς σταθμούς, εάν το πρόβλημα είναι έντονο.  
Mικροβιοκτονίες

Μικροβιοκονίες παντός τύπου.

Kαταπολέμηση ψύλλων

Οι ψύλλοι είναι αιμομυζητικά έντομα τα οποία τρέφονται με το αίμα των θηλαστικών και των πτηνών. Το πιο συνηθισμένο είδος είναι ο Pulex irritans, ο οποίος παρασιτεί όχι μόνο στον άνθρωπο αλλά και στις γάτες, του σκύλους και τα τρωκτικά. Το τσίμπημα από ψύλλους προκαλεί  έντονο κνησμό. Οι ψύλλοι είναι φορείς μεταδοτικών ασθενειών, όπως η πανώλη, ο ενδημικός τύφος και ο μελιταίος πυρετός. Σε χώρο ο οποίος έχει προσβληθεί μπορεί να γίνει η μεταφορά των ψύλλων μέσω του ξενιστή σε εσωτερικούς χώρους. Η καταπολέμηση των ψύλλων επιτυγχάνεται με την μέθοδο του υπολειμματικού ψεκασμού ή του νεφελοψεκασμού (fogging).

Καταπολέμηση κοριών

Ο κοριός είναι ένα αιμομυζητικό έντομο το οποίο παρατηρείται συνήθως  εκεί που υπάρχουν ταξιδιώτες, οι οποίοι μεταφέρουν τα έντομα αυτά με τις αποσκευές τους. Πολύ συχνά τον συναντάμε σε στρατόπεδα, σε δωμάτια ξενοδοχειών ή σε οικιακούς χώρους. Ο κοριός έχει την ιδιότητα με το τσίμπημα του να προκαλεί μια μορφή γαζώματος, να είναι δηλαδή το ένα τσίμπημα κοντά στο άλλο. Το τσίμπημα του κοριού μπορεί να κρατήσει μέχρι και 10 λεπτά χωρίς να το καταλαβαίνει ο άνθρωπος, επειδή το σάλιο του περιέχει μια χαρακτηριστική αναισθητική ουσία. Ο κοριός καταναλώνει έως και 6 φορές το βάρος του σε αίμα. Οι κοριοί μπορούν να επιζήσουν ακόμα και για ένα έτος χωρίς σίτιση. Τους κοριούς, του εντοπίζουμε κυρίως στις ραφές του στρώματος, στο πλαίσιο του κρεβατιού, σε μαξιλάρια, σε ντουλάπες , ακόμη και σε χαλιά. Ο τρόπος αντιμετώπισης επιτυγχάνεται με υπολειμματικό ψεκασμό ή με νεφελοψεκασμό (fogging).  

Καταπολέμηση ακάρεων

Τα ακάρεα είναι αόρατοι μικροοργανισμοί οι οποίοι εισχωρούν μέσα στα σπίτια μας λόγω της ατμοσφαιρικής σκόνης. Το ακάρεα τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας μας. Τα ακάρεα δεν είναι αιμομυζητικά και δεν τσιμπούν. Είναι όμως η αιτία να προκαλεί στους ανθρώπους αλλεργία ή συμπτώματα ρινίτιδας ή άσθματος.  Τα ακάρεα βρίσκονται κυρίως στα στρώματα, στα μαξιλάρια, στους καναπέδες και στα χαλιά. Οι ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης και πολλαπλασιασμού τους είναι η υγρασία. Η εταιρεία μας διαθέτει όλη την τεχνογνωσία και την εμπειρία να αντιμετωπίζει και να δίνει λύση στο πρόβλημα με τα ακάρεα.

Άλλα ακάρεα:

 • sarcoptes scabiei (ακάρι της ψώρας)
 • Acarus Tyroglyphus(βρίσκεται σε τυρί και αποθηκευμένα τρόφιμα)  
Kαταπολέμηση ξυλοφάγων εντόμων

Οι αιτίες για τις οποίες προκαλούνται ζημιές στα έπιπλα, στα ξύλινα πατώματα, στις σκεπές και στις ξύλινες κατασκευές είναι τα ξυλοφάγα έντομα, ή αλλιώς τα σαράκια. Τα έντομα εισχωρούν στο ξύλο από διάφορες οπές για να γεννήσουν  τα αυγά τους. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πραγματοποιείται η εκκόλαψη τους. Οι προνύμφες είναι το στάδιο του εντόμου του οποίου τρέφεται από το ξύλο με αποτελέσματα να προκαλείται και η καταστροφή του. Ο τρόπος καταπολέμησης μπορεί σε κάθε περίπτωση να διαφέρει , όμως σε προχωρημένα στάδια ζημιών ή εφαρμογή η οποί απαιτείται είναι ο υποκαπνισμός . Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η εκτίμηση του εξειδικευμένου υπευθύνου επιστήμονα της εταιρείας για να προτείνει την μέθοδο και τον τρόπο εφαρμογής. Οι τερμίτες ζουν στο υπέδαφος και προκαλούν σοβαρές ζημιές σε ξύλινα δάπεδα, σε κάσες πόρτων και διαφορά άλλα ξύλα. Η καταπολέμηση γίνεται με υπολειμματικό ψεκασμό ή νεφελοψεκασμό (fogging).

Απώθηση πτηνών

Η εταιρεία μας έχει ως υπηρεσία την απώθηση φιδιών από επαγγελματικούς αλλά και οικιακούς χώρους. Η εμφάνιση φιδιών σε κατοικημένους χώρους δημιουργεί ένα σοβαρό πρόβλημα. Η αποφυγή αυτού του περιστατικού επιτυγχάνεται με απωθητικά σκευάσματα τα οποία διατίθενται σε κοκκώδη μορφή. Τα σκευάσματα είναι μη τοξικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Τοποθετείται  περιμετρικά του χώρου και έτσι εμποδίζεται η είσοδος των ερπετών.

Πλήρης ενημέρωσης βάση συστήματος HACCP

Από την 01.01.1996 ο κλάδος των τροφίμων κλήθηκε να εναρμονίσει τις συνθήκες υγιεινής  με τις διατάξεις της οδηγίας 93/43 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια από τις βασικές παραμέτρους της οδηγίας αυτής ορίζει τον καθορισμό των κατάλληλων διαδικασιών προκειμένου να επιτευχθούν άριστα επίπεδα υγιεινής στο πλαίσιο του συστήματος HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point).

Η εταιρεία μας στην προσπάθεια της να βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχει, ενσωματώνει στο πλαίσιο των εργασιών της, την εφαρμογή των παραπάνω διαδικασιών επωμιζόμενη και την αύξηση του κόστους.

Τα κύρια σημεία των διαδικασιών  αυτών είναι:

 • Έλεγχος των χώρων από υπεύθυνο επιστήμονα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
 • Προγραμματισμός τακτικών υγειονομικών εφαρμογών.
 • Δεκαπενθήμερες εφαρμογές κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και μηνιαίες εφαρμογές κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών.
 • Έκτακτες εφαρμογές όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο.
 • Χρήση οικολογικών μέσων καταπολέμησης σε περιπτώσεις όπου αυτό δεν μειώνει την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής.
 • Χρήση αριθμημένων δολοματικών σταθμών για την  τοποθέτηση ποντικοφάρμακου.
 • Χαρτογράφηση του χώρου με καταγραφή των σημείων στα οποία έχουν τοποθετηθεί δολωματικοί σταθμοί.