210.4222222
210.4933333

Κοντά σας ανά πάσα στιγμή

info@aetos-service.gr

Cookies   |   Όροι & Προϋποθέσεις

ΤΙΜΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

1.33€

ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Απολυμάνσεις, Aπεντομώσεις, Mυοκτονίες

Η εταιρείας μας, ανταποκρίνεται στις ανάγκες και απαιτήσεις της εποχής, διαθέτει έμπειρα στελέχη, άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό και πάντα με την βοήθεια της πτυχιούχου γεωπόνου Ευπραξία Παναγοπούλου εφαρμόζει ολοκληρωμένα προγράμματα Απολυμάνσεων, Απεντομώσεων και Μυοκτονιών. Αναλαμβάνει απολυμάνσεις, απεντομώσεις και μυοκτονίες σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής σε επαγγελματικούς και ιδιωτικούς χώρους.
Απολυμάνσεις – Aπεντομώσεις – Mυοκτονίες

Η πολύχρονη εμπειρία της εταιρείας μας σε συνδυασμό με τη χρήση συγχρόνων μεθόδων και φαρμάκων, εξασφαλίζουν τη ριζική καταπολέμηση των παρασίτων με το πλέον ασφαλή τρόπο για τη δημόσια υγεία, αλλά και σύμφωνα με τις κρατικές προδιαγραφές νομιμότητας του υπουργείου γεωργίας. Βασικές υπηρεσίες καταπολέμησης ανεπιθύμητων επισκεπτών, όπως μυρμήγκια, κατσαρίδες, σκόροι, ψύλλους, κοριοί, σφίγγες, κουνούπια, μύγες, ποντίκια κ.α.

Αναλαμβάνουμε

H καταπολέμηση των εντόμων εφαρμόζεται με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έλεγχου των παρασίτων, το IPM (integrated-pest-management). Αρχικά απαιτείται η επιθεώρηση του χώρου, ο εντοπισμός των εστιών και η ταυτοποίηση των εντόμων. Τα έντομα είναι φορείς μεταδοτικών ασθενειών που το τσίμπημά τους ή η παρουσία τους αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Επιλέγουμε τη μέθοδο καταπολέμησης ανάλογα με το είδος και τα χαρακτηριστικά του εντόμου. Οι τρόποι καταπολέμησης είναι ο υπολειμματικός ψεκασμός, ο νεφελοψεκασμός (fogging) και η χρήση τροφοελκυστικού δολώματος gel. Προστατεύουμε το χώρο χρησιμοποιώντας ελκυστικές φερομονικές παγίδες σύλληψης για έρποντα και ιπτάμενα έντομα.

Kύριος σκοπός της μυοκτονίας είναι η καταπολέμηση κάθε είδους τρωκτικού που τυχόν θα εισβάλει σε ένα χώρο και η λήψη προληπτικών μέτρων για την παρεμπόδιση πιθανής επαναμόλυνσης. Τα βήματα σχεδιασμού και υλοποίησης των προγραμμάτων μυοκτονίας που εφαρμόζουμε είναι η επιθεώρηση των χώρων, ο εντοπισμός των κρίσιμων σημείων ελέγχου, η δημιουργία προστατευτικού δικτύου δολωματικών σταθμών και παγίδων σύλληψης, η διεξαγωγή τακτικών επισκέψεων ελέγχου και καταγραφής των ευρημάτων μέσω εξελιγμένων μηχανογραφημένων συστημάτων, η στατιστική επεξεργασία αυτών και τέλος η ενημέρωση και λήψη των απαραίτητων διορθωτικών ενεργειών για την οριστική λύση του προβλήματος.

Για την εφαρμογή χρησιμοποιούνται:

 • Δολωματικοί σταθμοί: για την αντιμετώπιση τρωκτικών σε εξωτερικούς χώρους τοποθετούνται μυοκτόνα σκευάσματα σε δολωματικούς σταθμούς. Το άρτια εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό της Αετός Service επιλέγει τα σημεία τοποθέτησης και τον αριθμό των δολωματικών σταθμών με την έκταση του προβλήματος.
 • Παγίδες σύλληψης: σε περίπτωση που το πρόβλημα εντοπίζεται στο εσωτερικό κτιρίων και οικιών η Αετός Service εφαρμόζει τη μέθοδο των μηχανικών παγίδων πολλαπλών συλλήψεων. Πρόκειται για παγίδες με κολλητική επιφάνεια που τοποθετούνται στα σημεία διέλευσης των τρωκτικών. Ενδέχεται να πρέπει να συνδυαστούν με δολωματικούς σταθμούς, εάν το πρόβλημα είναι έντονο.

Από πολύ σοβαρές εστίες μόλυνσης.

Οι κατσαρίδες είναι έντομα τροπικά με παγκόσμια εξάπλωση. Περισσότερα από 4.000 είδη κατσαρίδας έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά λιγότερο από 1% θεωρούνται εχθροί των κατοικιών.
Οι κατσαρίδες είναι ‘κοσμοπολίτικα’ έντομα και τα συναντάμε, συχνά, σε σπίτια, ξενοδοχεία, εστιατόρια, νοσοκομεία, γραφεία κ.α. Είναι παμφάγοι οργανισμοί, αλλά έχουν ιδιαίτερη προτίμηση σε τροφές που περιέχουν ζάχαρη και άμυλο. Επιζούν χωρίς τροφή μέχρι και 1 μήνα, πολύ λιγότερο όμως χωρίς νερό.
Ως παμφάγα έντομα καταστρέφουν και μολύνουν κάθε είδους τροφή και είναι χαρακτηριστική η οσμή της μούχλας που αναδίδουν τα προσβεβλημένα τρόφιμα.
Επίσης η παρουσία τους μπορεί να προκαλέσει φόβο, πανικό και υστερία σε πολλούς ανθρώπους. Τέλος, μεταφέρουν πολλούς παθογόνους μικροοργανισμούς που θεωρούνται υπεύθυνοι για:

 • Τροφικές δηλητηριάσεις
 • Δυσεντερία
 • Τύφο
 • Γαστρεντερίτιδα
 • SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome)


Πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στις κατσαρίδες ή στα περιττώματά τους, τα οποία αποτελούν αιτία πρόκλησης άσθματος.

Η εφαρμογή που πραγματοποιούμε είναι ψεκασμός σημείων με ψεκαστήρα χαμηλής πίεσης έως 6atm. Ο τεχνικός σε μια πολυκατοικία ψεκινώντας από την ταράτσα ψεκάζει όλο το κλιμακοστάσιο στην περιοχή του σοβατεπί και κάνει με την ίδια μέθοδο όλη την πολυκατοικία στους κοινόχρηστους χώρους.

Τέλος ψεκάζει επιμελώς τα φρεάτια για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση. Το φάρμακο διαρκεί έως και 6 μήνες!

Οι ψύλλοι είναι αιμομυζητικά έντομα τα οποία τρέφονται με το αίμα των θηλαστικών και των πτηνών. Το πιο συνηθισμένο είδος είναι ο Pulex irritans, ο οποίος παρασιτεί όχι μόνο στον άνθρωπο αλλά και στις γάτες, του σκύλους και τα τρωκτικά. Το τσίμπημα από ψύλλους προκαλεί έντονο κνησμό. Οι ψύλλοι είναι φορείς μεταδοτικών ασθενειών, όπως η πανώλη, ο ενδημικός τύφος και ο μελιταίος πυρετός. Σε χώρο ο οποίος έχει προσβληθεί μπορεί να γίνει η μεταφορά των ψύλλων μέσω του ξενιστή σε εσωτερικούς χώρους. Η καταπολέμηση των ψύλλων επιτυγχάνεται με την μέθοδο του υπολειμματικού ψεκασμού ή του νεφελοψεκασμού (fogging).

Ο κοριός είναι ένα αιμομυζητικό έντομο το οποίο παρατηρείται συνήθως εκεί που υπάρχουν ταξιδιώτες, οι οποίοι μεταφέρουν τα έντομα αυτά με τις αποσκευές τους. Πολύ συχνά τον συναντάμε σε στρατόπεδα, σε δωμάτια ξενοδοχείων ή σε οικιακούς χώρους. Ο κοριός έχει την ιδιότητα με το τσίμπημα του να προκαλεί μια μορφή γαζώματος, να είναι δηλαδή το ένα τσίμπημα κοντά στο άλλο. Το τσίμπημα του κοριού μπορεί να κρατήσει μέχρι και 10 λεπτά χωρίς να το καταλαβαίνει ο άνθρωπος, επειδή το σάλιο του περιέχει μια χαρακτηριστική αναισθητική ουσία. Ο κοριός καταναλώνει έως και 6 φορές το βάρος του σε αίμα. Οι κοριοί μπορούν να επιζήσουν ακόμα και για ένα έτος χωρίς σίτιση. Τους κοριούς, τους εντοπίζουμε κυρίως στις ραφές του στρώματος, στο πλαίσιο του κρεβατιού, σε μαξιλάρια, σε ντουλάπες, ακόμη και σε χαλιά. Ο τρόπος αντιμετώπισης επιτυγχάνεται με υπολειμματικό ψεκασμό ή με νεφελοψεκασμό (fogging).

Ο κοριός είναι το πιο δύσκολο στην αντιμετώπιση παράσιτο. Τρέφεται αποκλειστικά με αίμα και μπορεί να κάνει να τραφεί έως και 9 μήνες. Παρουσιάζεται κυρίως σε υπνοδωμάτια και μεταφέρεται στο σπίτι από τον ίδιο τον άνθρωπο. Υπάρχει πιθανότητα να χρειαστούν 2 εφαρμογές για την πλήρη αντιμετώπισή του. Χρησιμοποιούμε 4 διαφορετικά φάρμακα ώστε η θανάτωση του κάθε κοριού να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παράσιτα είναι πιο έξυπνος και καταλαβαίνει την απειλή του φαρμάκου!!!

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

 • Χρησιμοποιούμε ψεκασμό και σκούπα νερού στο στρώμα.
 • Σκουπίζουμε το στρώμα με τη σκούπα νερού
 • Το στρώμα το κάνουμε με το σπρέι και από τις 2 πλευρές και βγαίνει στον ήλιο για 7 ώρες!
 • Ψεκάζεται όλο το υπνοδωμάτιο επιμελώς σε όλα τα μήκη και πλάτη του.

Σημείωση: Τα ραντεβού να κλείνονται πρωί το αργότερο έως τις 11.

Ο κύκλος του κοριού

Τα ακάρεα είναι αόρατοι μικροοργανισμοί οι οποίοι εισχωρούν μέσα στα σπίτια μας λόγω της ατμοσφαιρικής σκόνης. Το ακάρεα τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας μας. Τα ακάρεα δεν είναι αιμομυζητικά και δεν τσιμπούν. Προκαλούν όμως στους ανθρώπους αλλεργίες και συμπτώματα ρινίτιδας ή άσθματος. Τα ακάρεα βρίσκονται κυρίως στα στρώματα, στα μαξιλάρια, στους καναπέδες και στα χαλιά. Οι ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης και πολλαπλασιασμού τους είναι η υγρασία. Η εταιρεία μας διαθέτει όλη την τεχνογνωσία και την εμπειρία να αντιμετωπίζει και να δίνει λύση στο πρόβλημα με τα ακάρεα.

Άλλα ακάρεα:

 • Sarcoptes scabiei (ακάρι της ψώρας)
 • Acarus Tyroglyphus(βρίσκεται σε τυρί και αποθηκευμένα τρόφιμα)

Το συγκεκριμένο έντομο μεταφέρεται με πτηνά και το βρίσκουμε σε παράθυρα,φωταγωγούς και όπου αλλού μπορεί να κάτσουν πτηνά.

Ψείρες περιστεριών

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Ψεκάζουμε με ισχυρό φάρμακο στα σημεία που βρίσκονται οι ψείρες.
Τα ραντεβού μπορούν να κλείνονται όλες τις ώρες.

Οι γνωστές μύγες. Το πρόβλημα μεγάλου πλυθησμού παρουσιάζεται κυρίως σε εστιατόρεια και ταβέρνες.
Δεν αντιμετωπίζεται εύκολα για τον λόγο ότι η διάρκεια του φαρμάκου είναι έως 30 ημέρες.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

 • Επάλειψη με πινέλο με φάρμακο που δεν λεκιάζει και δεν λερώνει.
 • Αλοίφουμε τραπέζια, καρέκλες, τοίχους.


Τα ραντεβού μπορούν να κλείνονται όλες τις ώρες.

Σφήγγες και μέλισσες για να παρουσιαστούν σε σπίτι η εργασιακό χώρο θα πρέπει να έχουν φτιάξει φωλιά. Ρωτάμε τον πελάτη εάν έχει βρει την φωλιά.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Ψεκασμός και καταστροφή της φωλιάς.
Τα ραντεβού πρέπει να κλείνονται απόγευματινές ώρες για να έχει επιστρέψει ο πληθυσμός.

Παράσιτο που τρέφεται και καταστρέφει μάλλινα ρούχα. Έχει γρήγορη αντιμετώπιση λόγω ότι το μεγαλύτερο μέρος του πλυθησμού βρίσκεται μέσα σε ντουλάπια ή ντουλάπες.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Υποκαπνισμός στην ντουλάπα και βαπόνες κρεμαστές για πρόληψη.
Τα ραντεβού πρέπει να κλείνονται απογευματινές ώρες για να έχει επιστρέψει ο πληθυσμός.

Σκόρος ρούχων

Δύσκολο έντομο στην αντιμετώπιση του. Η εφαρμογή του ψεκασμού δεν έχει μεγάλη διάρκεια. 40 μέρες μάξιμουμ μπορεί να καταφέρει ο ψεκασμός να σκοτώνει κουνούπια. Ψεκάζονται όλοι οι χώροι εξωτερικά κυρίως μπαλκόνια πυλωτές και κήποι. Προς ενημέρωση το φάρμακο για την κουνουποκτονία δεν είναι απωθητικό και για την θανάτωση των κουνουπιών θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με το φάρμακο που θα βρίσκεται στις ψεκασμένες επιφάνειες. Δηλαδή κουνούπια θα υπάρχουν απλά όταν θα κάθονται στις ψεκασμένες επιφάνειες θα ψοφάνε για την χρονική διάρκεια που προαναφέραμε. Τα τραβάει ο άνθρωπος με το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε. Επίσης έαν υπάρχουν λιμνάζοντα νερά και κήποι είναι επιπλέον χώροι που τα προσελκύουν.

Τα 2 αυτά παράσιτα παρότι δεν μοιάζουν μεταξύ τους καθόλου έχουν τις ίδιες συνήθειες. Είναι αποκλειστικά και μόνο ξυλοφάγα και δεν τσιμπάνε τον άνθρωπο. Προκαλούν μεγάλες φθορές σε ξύλινες επιφάνειες και αν δεν αντιμετωπιστούν γρήγορα μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή. Παρουσιάζονται σε κάσες πόρτας, ξύλινα πατώματα, ξύλινα έπιπλα και ξύλινες σκεπές.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Η εφαρμογή που πραγματοποιείτε είναι ενέσιμα στις τρύπες και στις φθορές των ξύλινων επιφανειών με ισχυρό απολυμαντικό με βάση την πυρεθρίνη χωρίς αραίωση.

Τα ραντεβού μπορούν να κλείνονται όλες τις ώρες.

Διάφορα είδη ξυλοφάγων κολεοπτέρων

Η εταιρεία μας έχει ως υπηρεσία την απώθηση φιδιών από επαγγελματικούς αλλά και οικιακούς χώρους. Η εμφάνιση φιδιών σε κατοικημένους χώρους δημιουργεί ένα σοβαρό πρόβλημα. Η αποφυγή αυτού του περιστατικού επιτυγχάνεται με απωθητικά σκευάσματα τα οποία διατίθενται σε κοκκώδη μορφή. Τα σκευάσματα είναι μη τοξικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Τοποθετείται περιμετρικά του χώρου και έτσι εμποδίζεται η είσοδος των ερπετών.

Από την 01.01.1996 ο κλάδος των τροφίμων κλήθηκε να εναρμονίσει τις συνθήκες υγιεινής με τις διατάξεις της οδηγίας 93/43 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια από τις βασικές παραμέτρους της οδηγίας αυτής ορίζει τον καθορισμό των κατάλληλων διαδικασιών προκειμένου να επιτευχθούν άριστα επίπεδα υγιεινής στο πλαίσιο του συστήματος HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point).

Η εταιρεία μας στην προσπάθεια της να βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχει, ενσωματώνει στο πλαίσιο των εργασιών της, την εφαρμογή των παραπάνω διαδικασιών επωμιζόμενη και την αύξηση του κόστους.

Τα κύρια σημεία των διαδικασιών αυτών είναι:

 • Έλεγχος των χώρων από υπεύθυνο επιστήμονα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
 • Προγραμματισμός τακτικών υγειονομικών εφαρμογών.
 • Δεκαπενθήμερες εφαρμογές κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και μηνιαίες εφαρμογές κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών.
 • Έκτακτες εφαρμογές όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο.
 • Χρήση οικολογικών μέσων καταπολέμησης σε περιπτώσεις όπου αυτό δεν μειώνει την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής.
 • Χρήση αριθμημένων δολοματικών σταθμών για την τοποθέτηση ποντικοφάρμακου.
 • Χαρτογράφηση του χώρου με καταγραφή των σημείων στα οποία έχουν τοποθετηθεί δολωματικοί σταθμοί.

Καλέστε μας στα τηλέφωνα:
2104933333, 2104222222, 2104133333, 2105811111, 2102772277, 2109626666, 2104324444, 2104520015

Αλλιώς μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Checkboxes

© Αll Rights Reserved - Powered by Norder Digital Solutions

+210.4222222

Κοντά σας ανά πάσα στιγμή

ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Απολυμάνσεις, Aπεντομώσεις, Mυοκτονίες

Η εταιρείας μας, ανταποκρίνεται στις ανάγκες και απαιτήσεις της εποχής, διαθέτει έμπειρα στελέχη, άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό και πάντα με την βοήθεια της πτυχιούχου γεωπόνου Ευπραξία Παναγοπούλου εφαρμόζει ολοκληρωμένα προγράμματα Απολυμάνσεων, Απεντομώσεων και Μυοκτονιών. Αναλαμβάνει απολυμάνσεις, απεντομώσεις και μυοκτονίες σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής σε επαγγελματικούς και ιδιωτικούς χώρους.
Απολυμάνσεις – Aπεντομώσεις – Mυοκτονίες

Η πολύχρονη εμπειρία της εταιρείας μας σε συνδυασμό με τη χρήση συγχρόνων μεθόδων και φαρμάκων, εξασφαλίζουν τη ριζική καταπολέμηση των παρασίτων με το πλέον ασφαλή τρόπο για τη δημόσια υγεία, αλλά και σύμφωνα με τις κρατικές προδιαγραφές νομιμότητας του υπουργείου γεωργίας. Βασικές υπηρεσίες καταπολέμησης ανεπιθύμητων επισκεπτών, όπως μυρμήγκια, κατσαρίδες, σκόροι, ψύλλους, κοριοί, σφίγγες, κουνούπια, μύγες, ποντίκια κ.α.

Αναλαμβάνουμε

H καταπολέμηση των εντόμων εφαρμόζεται με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έλεγχου των παρασίτων, το IPM (integrated-pest-management). Αρχικά απαιτείται η επιθεώρηση του χώρου, ο εντοπισμός των εστιών και η ταυτοποίηση των εντόμων. Τα έντομα είναι φορείς μεταδοτικών ασθενειών που το τσίμπημά τους ή η παρουσία τους αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Επιλέγουμε τη μέθοδο καταπολέμησης ανάλογα με το είδος και τα χαρακτηριστικά του εντόμου. Οι τρόποι καταπολέμησης είναι ο υπολειμματικός ψεκασμός, ο νεφελοψεκασμός (fogging) και η χρήση τροφοελκυστικού δολώματος gel. Προστατεύουμε το χώρο χρησιμοποιώντας ελκυστικές φερομονικές παγίδες σύλληψης για έρποντα και ιπτάμενα έντομα.

Kύριος σκοπός της μυοκτονίας είναι η καταπολέμηση κάθε είδους τρωκτικού που τυχόν θα εισβάλει σε ένα χώρο και η λήψη προληπτικών μέτρων για την παρεμπόδιση πιθανής επαναμόλυνσης. Τα βήματα σχεδιασμού και υλοποίησης των προγραμμάτων μυοκτονίας που εφαρμόζουμε είναι η επιθεώρηση των χώρων, ο εντοπισμός των κρίσιμων σημείων ελέγχου, η δημιουργία προστατευτικού δικτύου δολωματικών σταθμών και παγίδων σύλληψης, η διεξαγωγή τακτικών επισκέψεων ελέγχου και καταγραφής των ευρημάτων μέσω εξελιγμένων μηχανογραφημένων συστημάτων, η στατιστική επεξεργασία αυτών και τέλος η ενημέρωση και λήψη των απαραίτητων διορθωτικών ενεργειών για την οριστική λύση του προβλήματος.

Για την εφαρμογή χρησιμοποιούνται:

 • Δολωματικοί σταθμοί: για την αντιμετώπιση τρωκτικών σε εξωτερικούς χώρους τοποθετούνται μυοκτόνα σκευάσματα σε δολωματικούς σταθμούς. Το άρτια εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό της Αετός Service επιλέγει τα σημεία τοποθέτησης και τον αριθμό των δολωματικών σταθμών με την έκταση του προβλήματος.
 • Παγίδες σύλληψης: σε περίπτωση που το πρόβλημα εντοπίζεται στο εσωτερικό κτιρίων και οικιών η Αετός Service εφαρμόζει τη μέθοδο των μηχανικών παγίδων πολλαπλών συλλήψεων. Πρόκειται για παγίδες με κολλητική επιφάνεια που τοποθετούνται στα σημεία διέλευσης των τρωκτικών. Ενδέχεται να πρέπει να συνδυαστούν με δολωματικούς σταθμούς, εάν το πρόβλημα είναι έντονο.

Από πολύ σοβαρές εστίες μόλυνσης.

Οι κατσαρίδες είναι έντομα τροπικά με παγκόσμια εξάπλωση. Περισσότερα από 4.000 είδη κατσαρίδας έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά λιγότερο από 1% θεωρούνται εχθροί των κατοικιών.
Οι κατσαρίδες είναι ‘κοσμοπολίτικα’ έντομα και τα συναντάμε, συχνά, σε σπίτια, ξενοδοχεία, εστιατόρια, νοσοκομεία, γραφεία κ.α. Είναι παμφάγοι οργανισμοί, αλλά έχουν ιδιαίτερη προτίμηση σε τροφές που περιέχουν ζάχαρη και άμυλο. Επιζούν χωρίς τροφή μέχρι και 1 μήνα, πολύ λιγότερο όμως χωρίς νερό.
Ως παμφάγα έντομα καταστρέφουν και μολύνουν κάθε είδους τροφή και είναι χαρακτηριστική η οσμή της μούχλας που αναδίδουν τα προσβεβλημένα τρόφιμα.
Επίσης η παρουσία τους μπορεί να προκαλέσει φόβο, πανικό και υστερία σε πολλούς ανθρώπους. Τέλος, μεταφέρουν πολλούς παθογόνους μικροοργανισμούς που θεωρούνται υπεύθυνοι για:

 • Τροφικές δηλητηριάσεις
 • Δυσεντερία
 • Τύφο
 • Γαστρεντερίτιδα
 • SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome)


Πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στις κατσαρίδες ή στα περιττώματά τους, τα οποία αποτελούν αιτία πρόκλησης άσθματος.

Η εφαρμογή που πραγματοποιούμε είναι ψεκασμός σημείων με ψεκαστήρα χαμηλής πίεσης έως 6atm. Ο τεχνικός σε μια πολυκατοικία ψεκινώντας από την ταράτσα ψεκάζει όλο το κλιμακοστάσιο στην περιοχή του σοβατεπί και κάνει με την ίδια μέθοδο όλη την πολυκατοικία στους κοινόχρηστους χώρους.

Τέλος ψεκάζει επιμελώς τα φρεάτια για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση. Το φάρμακο διαρκεί έως και 6 μήνες!

Οι ψύλλοι είναι αιμομυζητικά έντομα τα οποία τρέφονται με το αίμα των θηλαστικών και των πτηνών. Το πιο συνηθισμένο είδος είναι ο Pulex irritans, ο οποίος παρασιτεί όχι μόνο στον άνθρωπο αλλά και στις γάτες, του σκύλους και τα τρωκτικά. Το τσίμπημα από ψύλλους προκαλεί έντονο κνησμό. Οι ψύλλοι είναι φορείς μεταδοτικών ασθενειών, όπως η πανώλη, ο ενδημικός τύφος και ο μελιταίος πυρετός. Σε χώρο ο οποίος έχει προσβληθεί μπορεί να γίνει η μεταφορά των ψύλλων μέσω του ξενιστή σε εσωτερικούς χώρους. Η καταπολέμηση των ψύλλων επιτυγχάνεται με την μέθοδο του υπολειμματικού ψεκασμού ή του νεφελοψεκασμού (fogging).

Ο κοριός είναι ένα αιμομυζητικό έντομο το οποίο παρατηρείται συνήθως εκεί που υπάρχουν ταξιδιώτες, οι οποίοι μεταφέρουν τα έντομα αυτά με τις αποσκευές τους. Πολύ συχνά τον συναντάμε σε στρατόπεδα, σε δωμάτια ξενοδοχείων ή σε οικιακούς χώρους. Ο κοριός έχει την ιδιότητα με το τσίμπημα του να προκαλεί μια μορφή γαζώματος, να είναι δηλαδή το ένα τσίμπημα κοντά στο άλλο. Το τσίμπημα του κοριού μπορεί να κρατήσει μέχρι και 10 λεπτά χωρίς να το καταλαβαίνει ο άνθρωπος, επειδή το σάλιο του περιέχει μια χαρακτηριστική αναισθητική ουσία. Ο κοριός καταναλώνει έως και 6 φορές το βάρος του σε αίμα. Οι κοριοί μπορούν να επιζήσουν ακόμα και για ένα έτος χωρίς σίτιση. Τους κοριούς, τους εντοπίζουμε κυρίως στις ραφές του στρώματος, στο πλαίσιο του κρεβατιού, σε μαξιλάρια, σε ντουλάπες, ακόμη και σε χαλιά. Ο τρόπος αντιμετώπισης επιτυγχάνεται με υπολειμματικό ψεκασμό ή με νεφελοψεκασμό (fogging).

Ο κοριός είναι το πιο δύσκολο στην αντιμετώπιση παράσιτο. Τρέφεται αποκλειστικά με αίμα και μπορεί να κάνει να τραφεί έως και 9 μήνες. Παρουσιάζεται κυρίως σε υπνοδωμάτια και μεταφέρεται στο σπίτι από τον ίδιο τον άνθρωπο. Υπάρχει πιθανότητα να χρειαστούν 2 εφαρμογές για την πλήρη αντιμετώπισή του. Χρησιμοποιούμε 4 διαφορετικά φάρμακα ώστε η θανάτωση του κάθε κοριού να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παράσιτα είναι πιο έξυπνος και καταλαβαίνει την απειλή του φαρμάκου!!!

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

 • Χρησιμοποιούμε ψεκασμό και σκούπα νερού στο στρώμα.
 • Σκουπίζουμε το στρώμα με τη σκούπα νερού
 • Το στρώμα το κάνουμε με το σπρέι και από τις 2 πλευρές και βγαίνει στον ήλιο για 7 ώρες!
 • Ψεκάζεται όλο το υπνοδωμάτιο επιμελώς σε όλα τα μήκη και πλάτη του.

Σημείωση: Τα ραντεβού να κλείνονται πρωί το αργότερο έως τις 11.

Ο κύκλος του κοριού

Τα ακάρεα είναι αόρατοι μικροοργανισμοί οι οποίοι εισχωρούν μέσα στα σπίτια μας λόγω της ατμοσφαιρικής σκόνης. Το ακάρεα τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας μας. Τα ακάρεα δεν είναι αιμομυζητικά και δεν τσιμπούν. Προκαλούν όμως στους ανθρώπους αλλεργίες και συμπτώματα ρινίτιδας ή άσθματος. Τα ακάρεα βρίσκονται κυρίως στα στρώματα, στα μαξιλάρια, στους καναπέδες και στα χαλιά. Οι ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης και πολλαπλασιασμού τους είναι η υγρασία. Η εταιρεία μας διαθέτει όλη την τεχνογνωσία και την εμπειρία να αντιμετωπίζει και να δίνει λύση στο πρόβλημα με τα ακάρεα.

Άλλα ακάρεα:

 • Sarcoptes scabiei (ακάρι της ψώρας)
 • Acarus Tyroglyphus(βρίσκεται σε τυρί και αποθηκευμένα τρόφιμα)

Το συγκεκριμένο έντομο μεταφέρεται με πτηνά και το βρίσκουμε σε παράθυρα,φωταγωγούς και όπου αλλού μπορεί να κάτσουν πτηνά.

Ψείρες περιστεριών

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Ψεκάζουμε με ισχυρό φάρμακο στα σημεία που βρίσκονται οι ψείρες.
Τα ραντεβού μπορούν να κλείνονται όλες τις ώρες.

Οι γνωστές μύγες. Το πρόβλημα μεγάλου πλυθησμού παρουσιάζεται κυρίως σε εστιατόρεια και ταβέρνες.
Δεν αντιμετωπίζεται εύκολα για τον λόγο ότι η διάρκεια του φαρμάκου είναι έως 30 ημέρες.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

 • Επάλειψη με πινέλο με φάρμακο που δεν λεκιάζει και δεν λερώνει.
 • Αλοίφουμε τραπέζια, καρέκλες, τοίχους.


Τα ραντεβού μπορούν να κλείνονται όλες τις ώρες.

Σφήγγες και μέλισσες για να παρουσιαστούν σε σπίτι η εργασιακό χώρο θα πρέπει να έχουν φτιάξει φωλιά. Ρωτάμε τον πελάτη εάν έχει βρει την φωλιά.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Ψεκασμός και καταστροφή της φωλιάς.
Τα ραντεβού πρέπει να κλείνονται απόγευματινές ώρες για να έχει επιστρέψει ο πληθυσμός.

Παράσιτο που τρέφεται και καταστρέφει μάλλινα ρούχα. Έχει γρήγορη αντιμετώπιση λόγω ότι το μεγαλύτερο μέρος του πλυθησμού βρίσκεται μέσα σε ντουλάπια ή ντουλάπες.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Υποκαπνισμός στην ντουλάπα και βαπόνες κρεμαστές για πρόληψη.
Τα ραντεβού πρέπει να κλείνονται απογευματινές ώρες για να έχει επιστρέψει ο πληθυσμός.

Σκόρος ρούχων

Δύσκολο έντομο στην αντιμετώπιση του. Η εφαρμογή του ψεκασμού δεν έχει μεγάλη διάρκεια. 40 μέρες μάξιμουμ μπορεί να καταφέρει ο ψεκασμός να σκοτώνει κουνούπια. Ψεκάζονται όλοι οι χώροι εξωτερικά κυρίως μπαλκόνια πυλωτές και κήποι. Προς ενημέρωση το φάρμακο για την κουνουποκτονία δεν είναι απωθητικό και για την θανάτωση των κουνουπιών θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με το φάρμακο που θα βρίσκεται στις ψεκασμένες επιφάνειες. Δηλαδή κουνούπια θα υπάρχουν απλά όταν θα κάθονται στις ψεκασμένες επιφάνειες θα ψοφάνε για την χρονική διάρκεια που προαναφέραμε. Τα τραβάει ο άνθρωπος με το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε. Επίσης έαν υπάρχουν λιμνάζοντα νερά και κήποι είναι επιπλέον χώροι που τα προσελκύουν.

Τα 2 αυτά παράσιτα παρότι δεν μοιάζουν μεταξύ τους καθόλου έχουν τις ίδιες συνήθειες. Είναι αποκλειστικά και μόνο ξυλοφάγα και δεν τσιμπάνε τον άνθρωπο. Προκαλούν μεγάλες φθορές σε ξύλινες επιφάνειες και αν δεν αντιμετωπιστούν γρήγορα μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή. Παρουσιάζονται σε κάσες πόρτας, ξύλινα πατώματα, ξύλινα έπιπλα και ξύλινες σκεπές.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Η εφαρμογή που πραγματοποιείτε είναι ενέσιμα στις τρύπες και στις φθορές των ξύλινων επιφανειών με ισχυρό απολυμαντικό με βάση την πυρεθρίνη χωρίς αραίωση.

Τα ραντεβού μπορούν να κλείνονται όλες τις ώρες.

Διάφορα είδη ξυλοφάγων κολεοπτέρων

Η εταιρεία μας έχει ως υπηρεσία την απώθηση φιδιών από επαγγελματικούς αλλά και οικιακούς χώρους. Η εμφάνιση φιδιών σε κατοικημένους χώρους δημιουργεί ένα σοβαρό πρόβλημα. Η αποφυγή αυτού του περιστατικού επιτυγχάνεται με απωθητικά σκευάσματα τα οποία διατίθενται σε κοκκώδη μορφή. Τα σκευάσματα είναι μη τοξικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Τοποθετείται περιμετρικά του χώρου και έτσι εμποδίζεται η είσοδος των ερπετών.

Από την 01.01.1996 ο κλάδος των τροφίμων κλήθηκε να εναρμονίσει τις συνθήκες υγιεινής με τις διατάξεις της οδηγίας 93/43 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια από τις βασικές παραμέτρους της οδηγίας αυτής ορίζει τον καθορισμό των κατάλληλων διαδικασιών προκειμένου να επιτευχθούν άριστα επίπεδα υγιεινής στο πλαίσιο του συστήματος HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point).

Η εταιρεία μας στην προσπάθεια της να βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχει, ενσωματώνει στο πλαίσιο των εργασιών της, την εφαρμογή των παραπάνω διαδικασιών επωμιζόμενη και την αύξηση του κόστους.

Τα κύρια σημεία των διαδικασιών αυτών είναι:

 • Έλεγχος των χώρων από υπεύθυνο επιστήμονα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
 • Προγραμματισμός τακτικών υγειονομικών εφαρμογών.
 • Δεκαπενθήμερες εφαρμογές κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και μηνιαίες εφαρμογές κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών.
 • Έκτακτες εφαρμογές όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο.
 • Χρήση οικολογικών μέσων καταπολέμησης σε περιπτώσεις όπου αυτό δεν μειώνει την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής.
 • Χρήση αριθμημένων δολοματικών σταθμών για την τοποθέτηση ποντικοφάρμακου.
 • Χαρτογράφηση του χώρου με καταγραφή των σημείων στα οποία έχουν τοποθετηθεί δολωματικοί σταθμοί.

Καλέστε μας στα τηλέφωνα:
2104933333, 2104222222, 2104133333, 2105811111, 2102772277, 2109626666, 2104324444, 2104520015

Αλλιώς μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Checkboxes

© Αll Rights Reserved - Powered by Norder Digital Solutions